Tuesday, July 2, 2019

Coway RUN


Assalamualaikum...

Alhamdulillah berakhir sudah #CowayRun baru2 nih.
1st time tau join lari2 ni. 1st time jugak dpt medal. hihi...Tu pon sbb kijo Coway. kalo x, mmg xjoin la. Tahun lps xjoin sbb xtau pon. haha...Dan itu pon hampir2 xjadi pegi sbb.... biarlah rahsia... hihi... sakitkan hati je last2 mins baru nk bagitahu, huh!

Nasib baik ade Hana Syahida. Adik Coway paling ceria. haha.
Kami pilih lari 5KM je. 5KM pon dh semput tau. mcm lari2 tp xde penamat. sampai buat short cut sendiri lah citer nyer. hihi...

AAA, jom layan gambo.

Tarikh: 30 June 2019
Tempat: Stadium Bukit Jalil

dengan Hana yg ceria

Penapis Udara Breeze versi GIANT

Dlm stadium Bukit Jalil. Laluan 5KM nye dlm nih.

Setelah habis RUN yang tak bape nak run. sbb byk jalan. hahaah

The end....


Thursday, June 27, 2019

Sapu sawang... haha VS RAYA 1440H

Assalamualaikum.

ha, tajuk tu kena dah la dgn cerita dlm blog kali nih. Lama sgt aih bersawang, setahun lamanya. Raya Aidilfitri tahun sudah 2018, sampai lah rayua Aidilfitri 2109. Hahaha

Alhamdulillah, kami semua sihat.
My Demox pon makin demox. haha. saya? gemoi jugak. hahaha. 

Anak2? Qaseh & Sofea pn gemoi2. Eh, Qaseh dh kurus sejak masok taska tahun lepas. Sebab tak banyak ckp kot kt sek, so xreti nk mintak mknn semua. So far Alhamdulillah, tahun ni masok pra, so die dh byk ckp sbb kwn2 dh ramai plus, cikgu2 gov hebat2. hihi... Yuran pon murah. rm200 utk setahun. mana nk dpt kt sek swasta kan? rm1700 setahun, blom yuran bulanan rm200. mati laaa nak... belajar ntah ape, buku2 mahal giler, result end year D & E. Ko rase?

Alasan, sbb si Qaseh x banyak cakap. KO cikgu, tp ko xblh buat die bercakap. Pastu suruh aku plak yg ajar anak bercakap. Pd hal kt rumah, die paling byk cakap.

MENYESAL lah hantar kt taska tu. Nasib baik la Pra ni bagus. Hari2 dpt tgk perkembangan die kt sek dari wasap grup kelas. Gambar selalu update anak2 buat ape. Nak harap taska tahun lps, hurm... sampai ke sudah xde gambo. Yuran rm50 utk gambar ye, tp habul gambar pon NAN HADO.

dah lah, malas nk citer pasal TASKA SWASTA yg ntah ape2 tuh. Menyampah. Dah masok 7 bulan, gambo convo xsiap2. Frame EMAS 24K kot. ANNNOYING....

Haha..dah nape sampai cerita pasal taska tuh. ni nk citer pasal sawang kot. hahaha.
Okes2, sambong... dasat kan setahun bersawang. so, ade masa blh la up balik blog nih. hihi..

Sbb masih Syawal, so kite up cerita raya.
Tahun ni best giler dpt raya 3 negeri sekali gus. Ha... tudiaaa

raya 1st kt Perak. Raya dalam kejiranan je.
raya 2nd atas jalan raya. 10jam ++ ko jem amat ke Kelantan (Kubang Kerian)
raya 3rd, raya sekitar kampong je, then sempat la jalan2 ke pasar khadijah tu.
raya 4th, raya atas jalan. 10jam ++ jugak nk balik Pahang
raya 5th, raya umah adik beradik kt Pahang plak.
raya 6th, dh balik kL. Alhamdulillah balik awal pagi, xjammed. hihi

Perak - Kelantan - Pahang
Taubat la tak balik Kelantan dah time RAYA. Mengakibatkan ke murungan dan ke-stress an pemandu dan penumpang skali gus. Haha.

Sampai jet leg lah weh my Demox aka encik suamiku, sian die demam.
Alhamdulillah, diberi kesempatan utk raya semua negeri tahun nih.

Tahun depan berbalik kepada schedule asal.
So, raya haji tahun ni di Pahang, sekali gus raya Puasa tahun depan jugak di Pahang...
begitu la jugak tahun2 akan dtg. Kalo nk balik kelantan tu, mungkin bukan hari raya dan mungkin bukan cuti sekolah...


gituewww,,,serik weh lama2 dlm kete.

Dah...jom layan gambo yg xbape nk byk nih...













Ni beraya umah Imaness. BGFF ku... 

The end...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAH BATIN



Tuesday, October 2, 2018

Berhabok...

Assalamualaikum semua...


Teruk berhabok blog neh.. hehe, jadi saye datang menjengah kejap kat sini.. kemas2 sikit habok.. hehe..

Tgk last post bulan 3/18, sekarang dah mamsuk bulan 10.. isk2.. cepat sungguh masa berlalu, mcm baru je rasanyer Qaseh Masuk Sekolah.. sekali dah nak habis tahun dah.. huhu..

Tuh maknanya kehidupan kite penuh dgn aktiviti.. dan maybe juga ade dugaan yg mendatang.. Alhamdulillah, banyak mana ujian pun yg Allah berikan kepada kite.. InsyaAllah kite akan dpt hadapinya, janji jgn lupa berdoa dan jgn lupa kepada - Nya, kerana Allah takkan menduga seseorang melebihi kemampuan seseorang itu sendiri.

Ni tajuk bebas, jadi sy taip je la ape2 je yg nak taip.. hehe.. banyak pending cerita nak dikongsikan sebenarnyer ni.. cadang nak buat vloger pasal muto.. hehe.. nak cerita genapnyer setahun bersama CB500x.. tapi tertangguh2 dan kesudah tak update..Nanti ade masa sy sharekan ye.. hehe..

Coway? Alhamdulillah, tak de la kencang sgt.. tp boleh la mampu untuk membantu kami makan tak miss lagi seharian2.. bersyukur  tuh penting.. :-)

Lagi.. hmmm.. hmm.. nak citer ape ye;; .. hehe.. ok la. cukup la dulu takat ni.. just datang menjengah nak pastikan blog ni tak berkubur je..

Jgn tinggalkan page kami ye.. banyak lagi perkara2 menarik akan dikongsikan.. hehe. InsyaAllah..

Okla semua..

Assalamualaikum...  :-)



Selamat Hari Raya Semua.. hehe.. walaupun dah lepas lama tetap nak wish..  :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...