Tuesday, October 2, 2018

Berhabok...

Assalamualaikum semua...


Teruk berhabok blog neh.. hehe, jadi saye datang menjengah kejap kat sini.. kemas2 sikit habok.. hehe..

Tgk last post bulan 3/18, sekarang dah mamsuk bulan 10.. isk2.. cepat sungguh masa berlalu, mcm baru je rasanyer Qaseh Masuk Sekolah.. sekali dah nak habis tahun dah.. huhu..

Tuh maknanya kehidupan kite penuh dgn aktiviti.. dan maybe juga ade dugaan yg mendatang.. Alhamdulillah, banyak mana ujian pun yg Allah berikan kepada kite.. InsyaAllah kite akan dpt hadapinya, janji jgn lupa berdoa dan jgn lupa kepada - Nya, kerana Allah takkan menduga seseorang melebihi kemampuan seseorang itu sendiri.

Ni tajuk bebas, jadi sy taip je la ape2 je yg nak taip.. hehe.. banyak pending cerita nak dikongsikan sebenarnyer ni.. cadang nak buat vloger pasal muto.. hehe.. nak cerita genapnyer setahun bersama CB500x.. tapi tertangguh2 dan kesudah tak update..Nanti ade masa sy sharekan ye.. hehe..

Coway? Alhamdulillah, tak de la kencang sgt.. tp boleh la mampu untuk membantu kami makan tak miss lagi seharian2.. bersyukur  tuh penting.. :-)

Lagi.. hmmm.. hmm.. nak citer ape ye;; .. hehe.. ok la. cukup la dulu takat ni.. just datang menjengah nak pastikan blog ni tak berkubur je..

Jgn tinggalkan page kami ye.. banyak lagi perkara2 menarik akan dikongsikan.. hehe. InsyaAllah..

Okla semua..

Assalamualaikum...  :-)



Selamat Hari Raya Semua.. hehe.. walaupun dah lepas lama tetap nak wish..  :-)

Thursday, March 22, 2018

Penapis Udara Coway - LOMBOK II

Assalamualaikum...

Penapis Udara Coway - LOMBOK II

Hi sume, saje je nk citer pasal penapis udara coway. Bese org duk dengar citer penapis air coway je kan? Ha, ni penapis udara plak.

Jom review...

Coway LOMBOK: Penapis Udara Paling Berkuasa

* Udara segar seawal satu jam selepas proses pembersihan pertama.
* Hilang bau.
* Mematikan virus dan bakteria yang boleh menjangkiti Si Comel anda.
* Menyedut bulu-bulu halus di sekitar rumah dengan effektif.

Dan, pastinya udara bebas kuman untuk anak-anak dan pencinta Si Comel di rumah.

# Sistem Plasma RBD dan Penapis Pemangkin Antibakteria
# Dibina oleh para saintis Coway sendiri, sistem penapisan dan Resistive Barrier Discharge (RBD) Plasma meningkatkan kuasa pengoksidaan dan sterilisasi, memberikan keupayaan untuk menguraikan gas berbahaya seperti sebatian organik (VOC) dan Formaldehid, kuman dan virus.





1. Sistem Pembasmian Kuman Yang Berkuasa
2. Penjana Cluster Ion Negatif:  Menghapuskan oksigen yang diaktifkan dan elektrik statik dari udara.
3. AC Deodorising Filter: Memperbaiki udara dengan menghilangkan bau rokok, zarah asap, dan bau busuk lain dalam beberapa minit.
4. Sistem Pembersihan Rhythmic: Kipas berkuasa turbo meningkatkan kadar aliran udara melalui peredaran udara untuk menyediakan udara segar seperti alam semulajadi.
5. Penunjuk kualiti udara.
Memaparkan paparan LED, anda dapat dengan mudah mengenali kualiti udara melalui 4 warna yang bercahaya.
6. Penapis HEPA
Penapis HEPA menyahaktifkan lebih banyak jenis bakteria dan virus, di mana sangat sesuai untuk persekitaran udara tertutup berhawa dingin yang mempunyai peredaran udara yang tidak baik.

Proses Penapisan 6-Langkah Yang Termaju
Pre-filter - Menyedut habuk, rambut manusia, bulu haiwan peliharaan
Legionella Filter - Menyingkirkan Legionella, Staphylococcus, Aureus dan bakteria lain.
HEPA Filter - Menghapuskan asap rokok, habuk mikro, bakteria, virus dan kuman.
RBD Plasma Filter - Menyingkirkan kulat dan kuman seperti E.Coli.
Catalyst Filter -  Menghapuskan gas berbahaya.
Advanced Deodorisation Filter - Menghilangkan bau busuk, rokok dan pencemar udara yang lain.



++++++++++++++++++++++

Apa Promosi Terkini?

✔ Percuma Yuran Pendaftaran (NP: RM200)
✔ Percuma pakai sebulan 
✔ Pembayaran hanya bermula pada Mei'18
✔ Tiada tunai diperlukan untuk "LOCK" order

Opss! Tunggu dulu.. Ada banyak lagi PERCUMA yang anda akan dapat.

✔ PERCUMA penghantaran
✔ PERCUMA pemasangan
✔ PERCUMA servis sanitasi setiap 2 bulan selama 5 tahun
✔ PERCUMA pemeriksaan produk setiap 2 bulan selama 5 tahun
✔ PERCUMA penukaran penapis secara berkala selama 5 tahun
✔ PERCUMA pemasangan semula jika berpindah
✔ PERCUMA alat ganti selama 5 tahun
✔ PERCUMA kos upah selama 5 tahun
✔ PERCUMA jaminan penuh selama 5 tahun

Apa yang perlu anda lakukan?
Cuma click je link di bawah, untuk saya bantu anda...

www.wasap.my/60193227292/AIRPurifier
www.wasap.my/60193227292/AIRPurifier
www.wasap.my/60193227292/AIRPurifier


The end... Lots of love,,,



Sunday, March 18, 2018

Jalan2 SkyPark One City

Assalamualaikum.

Jalan2 SkyPark One City.

Hi u olls..

Hari ni, i olls nk citer pasal jalan2 sabtu hari tuh. Bawak anak2 jalan2. Jaoh ckit dari umah. Bese jalan dlm kwsn umah je. X tesco, kedai 2 hengget. Hahaha. Smpai kakak Qaseh pon duk sebot la kedai 2 hengget tu, kedai die. Kehkeh...

Mulanyer xrancang pon nk g c2, just ikot encik suami pegi amik barang kt subang jaya n puchong. Lps settel, en.suami ajal pegi One City. Alang2 kan, singgah la kejap.

Wow, impress tempat tuh. Even sunyi, tp best. Tempat die cantik, sejuk, n baru. Paling best ade bau mcm kedai "Lace". Wangi je. Bile angin masok bangunan, bau tu lagi menusuk, WANGI! Actually bau tu dtg dari tingkat 2. Ade kedai menjahit. World of Sewing katenyer. Geram nk masok, tp anak2 takot ngn katak2 beso yg deme jahit, letak kt lar pintu masok, Hahaha.

1st smpai, cari surau dulu. Sbb klau umah dlm kul12 pm mcm tuh la. Smpai One City dlm kul3++, So, better solat dulu. Surau kt tingkat 3, bersih, besar. Anak2 i olls siap berlari2. Huhu. Maaf la budak2 kan, bising ckit dlm surau tu jadinyer, hihi.

Then, En Suami decide nk naik skypark. Tingkat paling atas skali. Beshhh gilers open air. Angin tiup bukan main kuat lagih ha. Pastu ade lantai kaca. Xde la takot sgt nk pijak sbb xnmpk kan bawah tuh. Yg en suami duk tengok betoi2 kt bawah tuh, mmg la seram. Ce xyah tgk kan, xnmpk pon bwh tuh. Hihi..

Lepas amik gambo bagai atas tuh, kakak Qaseh req nk main kt tempat mainan kt ground floor. Die dh nmpk since pagi surau td tuh, Bukan slalu kan? so, layankan aje.

Nak main kt c2 kena bayo RM15 (skali stokin) utk kakak Qaseh + RM13 (skali stokin) utk Oya.
So, total rm28. Boleh la skali skala kan. Main smpai lebam. Ade la dlm 2 jam main kt c2. Smpai kul6 jugak la. Sebelom balik, pegi surau skali lagih. Mandi & solat. Skali lg jugak la kakak Qaseh req nk main lagih. Hahaha. Petang dh anak oiii, next time kite g lagih k. 

Naik je kete, terlentok dah anak2. Keletihan. Best main xigt dunia. Hihi.

Best sesekali klua jaoh dr kwsn rumah ni. Slalu ajak nk g pantai, nk g water park, slalu lah xdpt sbb en.suami xnak. Hurm...

hihi..Okes abis dah citer. Jom layan gambo.



One City







































Abishhh

Lot of love;




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...