Friday, April 6, 2012

Kerja owh kerja...


Assalamualaikum sume...

huk2... betoi la kate Demox sayer. Bersawang2 blog neh. xde pon lelabahnyer tp ade sawang jerh. huk2..
Okes, Demox telah menceritakan serbe sedikit ketensenan bekerja saye sekarang ini ( Refer entry previous KERINDUAN ). 

Sebenarnyer, xde la tensen mane berbanding dulu sbb "Spero" -si mata juling- da xde kat MCC. Die g PFCC. Tp ade "Michael Jackson" -nama Michael katenyer- bak kate TL Iche and si "Paulie Sotong" -Sotong paul peramal- bak kate AM Rue.. Hahaha. Mcm2 gelaran kami bagi disebabkan kami sgt xsuke mereka2 itu terutamanyer saye lah... Suke tau nak hangin2 1 badan neh. GERAM tau!

 
Haish!
Pastu sume nak jadi ketua. C ckp len. K ckp len. L ckp len. Pastu dapat kat F plak ckp len. Bukan tuh jerh. Ari ni punyer la meeting 2-3 jam ckp pasal proses baru... Esok2 ckp len plak. Deme ni igt TL2 ni speaker ke nk ckp byk2 kali? kalo 2-3 agent xpe lagih! ni dah smpai 40 agents. Xke penat nk jerit2. Tu kalo ari tuh ade yg OFF mcm mane? Nak kena jerit lagih esoknyer!!! Heyyyyyy! Hangin aku laaaaa...

Dah tu plak keje TL dah bertambah2..Meh nak list kan;
***************************************************************
1. Update unplanned tracker
2. Update headcount
3. Update team tracker - baru dpt dr Team Manager baru
4. Update coaching tracker - 80% call monitoring katernyer.. Zzzzz
5. Service huddle - 11am / 2:30pm
6. Jump start - dah start balik dahhhhh
7. Check schedule agents - ni patot no2
8. Timesheet - Even dah pakai OW tp FTE still kena buat
9. Call monitoring for KPI
10. Reply email2 penting
11. Floor manager
12. Jaga RMC - ni patot kije RTFM
13. Bagi coaching/caunseling kat agent
14. Make sure agents floor house rules
15. Check call Q
16. Check service level
17. Bagi commentary kat RTFM - 12pm/4pm
18. Check case - kalo2 agents salah assign atau salah buat
19. Meeting - sokmo tp useless
20. Jadi Manager - Supervisor call
21. Jadi kaunter pertanyaan
22. Update headcount kat Azu
23. Kena mintak daily SR created kat OAC
24. Kena anta email kat WFM - kalo jadual agent xupdate - Mencik yg neh!!!
25. Kena email BPO - sume masalah IT - share drive salalu nk expiredkan password! giler ape!
26. Nak kena update NTT/PMW kat performance board
27. Nak kena tgk call focasting - C yg cdg - Zzzzz
28...Dan Lain2 yg kecik2
29... Hingga kami xsempat nak Bfast n Lunch pon... Seb bek ade "PANTRY MEETING"

****************************************************************

Dah mmg jadi xbest!
Pasni lagi la xbest! Farah & Hamdan join Lead utk jadi Team Manager. Manakala En.Lan & Kak Umi dah interview utk jadi Team Manager. Alhamdulillah and Tahniah utk mereka. Saye? huk2... Saye xkisah kemana, tp saya dah bese dgn mereka. Org len xpaham kami. huuuu ='(
Xpaham dah dgn kije sekarang... Makin serabut, kelam kelibut dan Zzzzzz

Seb bek Demox ade..Die selalu tenangkan sayer..
huuuu.. Demox, rindu...
Waaaaaa


Miss U my Demox~
Jumpe kamu nanti~


8 comments:

  1. Miss u tooo.. Tp ape gambo saye satu kurus satu tough.. Hik2.. Kite jumpa sok ye cayam.. Mmuah2.. Windu kat die.. Weee...

    ReplyDelete
  2. giler banyak task kamooo...mengalahkan OM...task rtfm pn kamooo yg buat...sguh tidak ada keadilan di situ...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Wuwuwuwu.. Jom nanges.. Huk2..

      Delete
    2. Heheh.. Mox.. Dah2.. Jgn nanges2.. Weeee...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...