Sunday, June 24, 2012

Polis Sedia Berkhidmat

Assalamualaikum...

Hai..lama benor xupdate blog. bizi org kater. saye pon kater yer. he2..

Lately xcukup masa. Asal cuti je;
1. gi servey umah
2. balik kampong (since kampong pon dah ade dua, so sume kena balik. huhu)
3. setelkan "in progress" persiapan kawen
4. dating (ni wajib. kui3...)
5. Dan perkara2 len yang tetibe dtg time cuti. huk2...

sebulan lepas 2 hari gi cari umah. still in progress. 3 minggu lepas still cari umah. 2 minggu lps balik kampong tunangku. minggu neh, gi anto adikku arife ke pD. minggu depan gi umah puan Fazzy. wuwuwu... byk tau agendaku... huhu. sbb tu xsempat nk update blog. hahaha. asalan... sebenarnyer xreti nk update blog via galaxy notes neh. xreti nk upload gambo. huk2.. Demox ckp senang je n die ade ajor, tp still xreti... hahaha... Demox, ajor lagi sekali bley? Syg saye kan? he2...

Ari tuh, xigt la bila. Sabtu yg pasti. Keretaku telah di langgar oleh manusia cina yang tido dalam kereta tp kaki press myk. Manusia cina tu makan jalan kami. Mase tu sy nk Demox dah pasan, terus demox tekan hon. Tp apekan daye, kami xbley elak dan berlakulah perlanggaran disitu. Masalah nyer ade ramai kot dlm kete manusia cina tuh. Takkan sume xsedor kot yg pemandu neh dah mkn jalan kami? bongoks! Pas langgar terus tersedar dr tido dan manusia cina itu lari mcm tuh jerh sehingga kami xsempat nk turun belasah manusia cina tersebut. Arghhhh! Demox hangin 1 badan kot sbb kami xsempat amik no plat kete manusia cina tuh.. huhu... sedey maaa... ari tuh dah kena dah. ni kena lagih. huk2... Dugaan... Then ari ni, demox ajak anta kete ke workshop untuk dibetulkan. Hope nmpk cantik balik la. huuuu. thankx syg.

My baby... Yang kemeknyer bahagian depan.
Pada 22 June baru2 neh, opisku telah mengadekan latihan kecemasan. Dan sudey tentu saya jugak terlibat menjadi AJK OSHE ini. huk2.. besh jugak. Dpt pakai vest ijau. Hahaha... Antara AJK2 lain adelah partnerku Muzz dan rakan2 setugas (chewahhhhh. Setugas yer... kui3) seperti shikin, abby, suhana and lain2 juga. Besh2... he2...Dan kami sempat berposing sebelum menyambong kije. hahahaha.
Kalo betoi2 terbakor, xde makne nyer senyum sebegini lebor. Ni senyum sebab suke n epi kerja ditangguhkan. weeee.. ahaks..

Me, kak Umi, shikin, Faizal n Fuad

Muzz, me, kakak ayie, shikin, Fuad, Ayie, ismil n Kak Umi - my partner in MCC
Semalam 23 June, saye n Demox gi anta adikku Arife ke pD. Die dapat masok polis. Konstable. Alhamdulillah. Mula dr bwh, nnt naik la ckit2. Lapor diri kat PUSASDA, pD. Betoi2 depan Beach Bayu Resort, pD. Saye n Demox je gi anta sebb ahli keluarga len ade hal. Xpelah... bila lagih. Lagipun saye sgt teruja kot adik dpt polis. POLIS kot... Saye xdapat, adik pon OK. weeeee.. Gerak dr Pahang kul630 pagi, smpai di pD kul10pagi. Semoga adikku dgr nasihat2 dr Encik Ramli, Encik Wan, Encik Lokman, Encik Isa n Tuan Ali. Semoga die tabah dan cekal kat dlm tuh.... Ari ni ari ke2, terfikir2 apelah yang die dah kena buat ari nih. Risau die xlarat n xtabah. Ya Allah, KAU kuatkan lah semangat die. Amin....

Adikku... Tahniah n All d best. - Dah dapat keje tetap. Alhamdulillah

Ibubapa hanya dpt tgk dr lua je la. Mcm banduan. kui3
tuuu..nmpk x adik saye kt c2... tgh cek barang2 sebelum daftar.
Kat sana, saye jumpe balik kakak cun saye. Puan Insp Qida Amri. Rindu bangat after last jumpe mase wedding die bulan 3 ari tuh. Die bagi previlage tau kat saye n Demox. Org len xley masok after anta anak2 masok pagar. Tp saye n Demox boleh tgk adik sy. weee... thanks sgt2 kakQida. Love u.

Puan Insp Qida Amri. Akak, thanks~
After that, setelah puas tgk adikku kat dlm isi borang, test urin bagai, sy n demox decide nak balik. Balik ker? takkkkk.. hahaha... Saye ajak Demox jenjalan tepi pantai. Snap 2-3 gambo mcm tuh, baru balik. Thanks again sygku.



Mase tuh dah kul12. So, saye n Demox gi makan kat nasi kukus ayam golek cowboy. Besh nyer kat ctu, sume waitress and waiter pakai topi cowboy mase surv pelanggan2 mereka. Nasi xla sedap mane. Tawar jeh. Tp ayam nyer sedap! Mula2 saye n Demox order setengah je ayam nyer, pastu tambah lagi setengah. Jadi la seekor. 1 Ekor ayam makan 2 org. kui3... Demox saye demox... hahaha... Lebey kurang kul2++ baru lah sy n demox balik kL. Alhamdulillah, selamat smpai kL lebey kurang kul3++. Agaknyer je la time tuh. Xsure. huhu...

Cowboy Nasi Kukus. RM5/set.
Haaaa...Minggu depan BGFF saye nk bersanding. Sekali lagi sy ajak demox gi. Pasti n wajib g sebab Fazzy is my BGFF sampai bila2.. loveu yunk. Yeayyy!!! Pastuh, nk balik kampong plak. Nak setelkan pasal khemah n pelamin. Semoga semuanyer berjalan lancar. Aminnn~



5 comments:

  1. lorr.. x abih citer lagi.. yg jalan2 nek lrt x de ke? kui3...

    ReplyDelete
  2. Yang kt lrt, nnt sy sambong k... Hi2... Berlari2 tuh eh? Ades~

    ReplyDelete
  3. Ha la.. Org nak masuk coach lain die nak masuk coach lain.. Kui3.. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorrr.. Die yang tunjuk pastu die lari kt pintu coach len. Moxan!~

      Delete
    2. Kui3.. Hehe.. Tomei.. Weee..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...