Saturday, July 7, 2012

Candat Sotong 1


Candat Sotong

Menurut Kamus Dewan edisi ke 4, candat bermaksud;
1. Sauh yg bercabang banyak.
2. Serampang utk menikam sotong (ikan).
3. Kail yg banyak matanya; mencandat menangkap sotong dgn candat.

Entry kali ini (chewaaaah, skema nyer. kui3 =P), mengisahkan kisah maksud no.3 seperti diatas iaitu "Kail yg banyak matanya; mencandat menangkap sotong dgn candat". Mengapakah sy perlu mengisahkan atau menceritakan kisah candat sotong ini? Mesti anda tertanya2 kecuali Demoxku shj. Sebab cerita ini ade kena nyer dgn Demoxku. hik2.

Okes. Pada entry lps, sy ade ckp yang Demox saye ke Terengganu bersama2 kawan2 nyer menyandat sotong. Tak dapat dikenal pasti la nama laut yang Demox n kwan2 pergi. Demox dan kawan2 berkumpul di BHP Pantai Dalam pada jam 2320 06 Julai 2012. Saye la yang mengantornyer. Saje je nk jumpe dulu. Lama tau xjumpe. Hampir seminggu tau. He2. Dapat jumpe ari tuh pon jap je disebabkan jem yang melampau selama 1 jam ++. Arghhhh. Saye kehanginan. Rindu. 

Lebey kurang jam 0030 07 Julai 2012, Demox waaps bgth dah gerak after minum2 kat kedai makan sebelah BHP tu. Sampai terengganu aaaa...kulbape ye Demox? Saye lupe la. kui3. Tp before subuh la. Alhamdulillah. Demox n kawan2 berehat di rumah Ropi aka kawan saye juge. kiki. Seb bek ade org terengganu sekali. Jimat kos penginapan. 

After Zohor kot Demox waaps lagi bgth dah nk gerak ke Jeti. Bergambo2 dulu, then baru gerak. Then, sy xtau la kulbape deme2 neh smpai tgh laut. Tup2 cek FB, deme2 ni sume termasoklah Demoxku dah tumbang akibat mabok laut yg kritikal. hik3. Cian2... Sbb tu sy xmo join. Sbb sy tau sy lagi teruk maboknyer haaaa. 

Kul3pagi 08Julai 2012, Demox waaps bgth dah smpai darat. kiki. Kejapnyer. ho2... Btw, alhamdulillah. Dapat jugakla candatan nyer ha. 1 ekor pon ok. tp kawan2 demox ade la dapat jugak. Kumpul2 dapatlah 1/4 bakul yg dibawak. Then, masa sy duk mengarang neh, Demox waaps baru sudah solat n nak makan tghari hasil candatan mereka2 mlm td. Nyam2...

Lepas tuh? lepas tuh nnt Demox yang sambong la. Dlm entry Candat 2 plak. Moh nk share gambo2 mereka di Terengganu. (Demox yang share melalui waaps nye)...Jom layanz~

Mine - Jenjalan disekitar Jeti.





Bergaya di atas bot
Pengsan di atas bot. kui3~


Tadaaaa... Hasil candatan.
Semoga Demox selamat pulang ke kL. 
Loveu and Miss u...



5 comments:

  1. Replies
    1. Mmg best sotong neh. Tp xpnh mkn sotong beso. Org ckp liat. He2~

      Delete
  2. Weee.. InsyaAllah.. Nanti saye sambung pengalaman atas bot.. Kui3.. Pengalaman yg memang x ternilai..walaupun pengsang beramai2 atas bot.. Hehe..

    ♥♡sayang kamu♡♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang kamu jugak Demox... Muahs~

      Delete
    2. Sayang kamu juge.. demox n bulat.. kui3..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...