Saturday, May 18, 2013

Manis mula2, Lama2?

Assalamualaikum...
Ramai yg cakap mula2 kawen, sume nyer manis. Dah lama kawen, sume tawar dah. Betoi ke?
Ni antara yg saye kumpul dr encik google. yang bertanda ** tu, sy n Demox skg. 
InsyaAllah, kami akan kekalkan Manis dlm rumah tangga kami. Amin...


Adengan menonton TV: 
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini? 
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah. 
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK.. 
**Setakat nih, sama2 tgk lagi la. Xkisah channel bape. Kan Sayang?

Sebelum Tido: 
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach. 
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah. 
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???! 
**Haha.Kadang2 jadi gak. Kiki

Balas SMS: 
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang.. 
6 bulan: Trafik jam aah 
6 tahun: K.. 
**'K' tuh masa marah je. Ms len xde la sms mcm tuh. Buang kredit jerh. Seb bek pakai waaps. kui3

Dating process: 
6 minggu: I love U, I love U, I love U. 
6 bulan: Of course I love U. 
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U??? 
**Erkkk, xmo la mcm neh. Btw, smpai skg kalo sy ckp kt Demox ILOVEU, die ttp akan bls LOVEU2

Pulang Kerje: 
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih… 
6 bulan : I’m BACK!! 
6 tahun: Masak apa hari ini?? 
**Xde maknenyer sbb kami berdua sama2 g kije and sama2 balik. Hehe

Pakai Toilet: 
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh 
6 bulan: Masih lama lagi ke nih? 
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!! 
**Xde jadi lagi. Sbb kt umah ade 2 toilet. Weee

Hadiah (ulang tahun): 
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni 
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah 
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak.. 
**Anniversary lambat lagi. Tp kalo bday Demox ade nk bg duit je. hehe. 

Telefon: 
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih 
6 bulan: Eh… Your call… 
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!! 
**Mmg xpenah angkat call Demox. Urusan die xmo kaco. Terutama BOSS die tuh. Haha

Masakan: 
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp…!!! 
6 bulan: Kita makan apa malam ini?? 
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI? 
**Pasal mknn xde masalah. Masak boley, mkn kt lua pon boley.

Memaafkan: 
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh 
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh. 
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!! 
**Xde berkaitan. Demox baik dgn saye. 

Baju baru: 
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu 
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi? 
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU??? 
**Demox xkisah sy beli baju. Asalkan pakai. Jgn perap2. 

Merancangkan Holiday: 
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey? 
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight… 
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE! 
**Most time, kami akan pilih duk kat umah je rehat. Sbb hari bekerja kami sgt padat.


Demox, sy sayang awak ketat2... Muahs..
Semoga hubungan kite kekal hingga ke Syurga.
Muashh!~

2 comments:

  1. Amin... Balik beli mekdi ye..mhehe.. Syg kamu ketat2 juge... Mmuuahhh.. :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...